Ongeveer een jaar geleden benaderde de voorzitter van de ondernemingsraad van Wij Techniek mij. De personeelsvertegenwoordiging (PVT) van Wij Techniek was omgezet in een ondernemingsraad (OR) en ze zochten een ambtelijk secretaris om hen goed op weg te helpen tot 1 januari 2022.

23 maart 2022 was mijn laatste vergadering bij Wij Techniek. Een algemene gang van zaken (AGVZ) overleg met de directeur  en remuneratiecommissie. Het was mijn moment van afscheid. Nog wat zaken afhandelen en dan is deze opdracht op 1 april gereed.

Ik kijk met een fijn gevoel terug op onze samenwerking en ik ben trots op Robert-Jan de Vries, Jitske Blom, Wentzel Klever, Hans Haring en Evangeline Tak. Ze vormen een leergierig en goed team dat al veel stappen heeft gemaakt. Er is een stevig fundament gelegd voor de medezeggenschap binnen Wij Techniek.

In het afgelopen jaar hebben we waardevolle adviezen gegeven en instemmingsverzoeken behandeld over onder andere organisatieontwikkeling en diverse HR-regelingen.

Dit jaar speelt het (tot nog toe) uitblijven van een nieuwe cao en, als gevolg daarvan, het uitblijven van inkomsten voor Wij Techniek een belangrijke rol voor het werk van de OR. Het was dan ook het hoofdthema voor het  AGVZ overleg gisteren. De wijze waarop deze ‘jonge’ OR constructief medezeggenschap bedrijft is een enorm compliment waard.

Bedankt dat ik jullie mocht adviseren en ondersteunen en wie weet… Tot ziens!

Als deze blog vragen oproept, of als je advies of je behoefte hebt aan ondersteuning van de medezeggenschap in jouw organisatie, ben je van harte welkom. Op mijn website www.ckmo.support  kun je meer over mij en mijn dienstverlening lezen.